Kiosko y Más

Nestlé retira alguns dels seus gelats de les botigues per la presència d’un cancerigen

La companyia Nestlé està retirant dels supermercats “lots concrets” de com a mínim 46 d’alguns dels seus gelats més populars –segons Facua– per la presència d’un cancerigen, l’òxid d’etilè (ETO). Entre els gelats que s’estan retirant n’hi ha alguns com Maxibon Triple Chocolate, Sandwich de Nata i Nuii Almendrado (podeu consultar la llista completa a LaVanguardia.com). L’organització de consumidors ha advertit que podrien ser més dels 46 que inicialment hi ha a la llista.

La retirada té lloc després de l’avís del fabricant, Froneri, de la presència d’ETO en aquests gelats a causa d’una contaminació accidental de l’estabilitzant subministrat per un dels seus proveïdors. Per aquesta raó, està “retirant ràpidament tots els lots afectats dels punts de venda”, segons ha explicat el fabricant en un comunicat al seu web.

Froneri ha aclarit en un comunicat posterior que “només estan afectats lots molt concrets de determinats productes” i que “no hi ha cap categoria de producte afectada totalment i no tots els productes produïts sota el mateix número de lot estan necessàriament afectats. Un mateix lot té diverses gammes de productes, i alguns van utilitzar l’estabilitzant afectat i d’altres no”, precisa.

En tot cas, aquest fabricant assenyala que la quantitat d’ETO que s’utilitza és “ínfima” en el producte acabat i afegeix que fins i tot en el cas de consum d’algun producte que pogués estar afectat per aquesta incidència “és molt poc probable que suposi un risc per a la salut dels consumidors”.

Per la seva part, l’organització de consumidors Facua ha reclamat a Nestlé i Froneri que actuïn amb transparència i facin pública la llista completa de productes afectats. També ha instat l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) del Ministeri de Consum que publiqui la llista de gelats contaminats.

SOCIETAT

ca-es

2021-07-27T07:00:00.0000000Z

2021-07-27T07:00:00.0000000Z

https://lectura.kioskoymas.com/article/281908776175873

La Vanguardia