Kiosko y Más

Santi Vila, nou president del Cercle d’Infraestructures

El patronat del Cercle d’Infraestructures va nomenar ahir l’exconseller Santi Vila, en substitució de Pere Macias, nou president de la institució i va renovar com a vicepresident el degà del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, Oriol Altisench. El director general dels FGC, Pere Calvet, i l’enginyera sènior del Banc Europeu d’Inversions (BEI) Elena Campelo també s’incorporen, a títol personal, al patronat d’aquesta organització, que va ser qui va anunciar els canvis a través d’un comunicat.

“En un moment decisiu per al país, en què cal combinar recuperació econòmica i millora de la competitivitat de les empreses amb cohesió social, lluita contra les desigualtats i transició ecològica. Des del món professional i empresarial volem contribuir a grans consensos que permetin abordar els canvis estructurals que Catalunya necessita”, va manifestar el mateix Vila després del nomenament. Macias continuarà a la fundació, però com a patró.

Segons fonts del Cercle d’Infraestructures, la presidència de Vila buscarà “generar idees, debats i consensos sobre les grans transformacions que ha d’abordar Catalunya els pròxims anys lligades a les infraestructures en els àmbits de les ciutats, la transició energètica i la digitalització”.

A més a més, l’organització va subratllar al comunicat el seu agraïment a Pere Macias i va apuntar que en els seus més de tres lustres al capdavant de la institució s’han organitzat més de 700 sessions i 200 debats en què han participat presidents de la Generalitat, ministres del Govern central i també una llarga llista de consellers, entre altres càrrecs rellevants.

VIURE

ca-es

2021-07-27T07:00:00.0000000Z

2021-07-27T07:00:00.0000000Z

https://lectura.kioskoymas.com/article/281986085587201

La Vanguardia