Kiosko y Más

S’allunya la pertorbació

Alfred Rodríguez Picó

La pertorbació que ens va creuar durant la jornada d’ahir es va mostrar productiva quant a precipitacions al llevant peninsular. Remarquem els registres pròxims als 100 litres al sud de la província de València, com per exemple a la localitat de Cullera, on els vents d’origen marítim han carregat d’humitat els diferents nivells de l’atmosfera. Aquestes precipitacions no han estat generals i àmplies zones de Catalunya continuen arrossegant una forta sequera. En pròxims dies tornarà l’anticicló, el sol i la calor moderada, ja que de moment no s’observen onades de calor de llarga durada.

&$7$/81<$

L’estabilitat tornarà a agafar protagonisme a Catalunya. S’espera una jornada dominada pel sol i algun núvol poc significatiu. Únicament a últimes hores augmentarà la nuvolositat, sobretot al nord-oest, on s’espera algun ruixat localitzat. Temperatura una mica més elevada gràcies a la presència del sol. Demà i el dijous continuarà el temps estable, alguns núvols d’evolució i registres tèrmics d’estiu, però sense exageracions. Calor moderada, que no evitarà que s’hagin d’hidratar sovint.

(63$1<$ , (8523$

Borrasca molt activa a la meitat nord d’Europa, amb ruixats i tempestes generalitzats que també arribaran a molts punts del centre del continent. Estiu molt tempestuós en aquestes zones. Una cua de front creuarà pel nord de la Península, però la inestabilitat no serà generalitzada. Núvols més densos al nord, fins i tot amb algun ruixat localitzat durant la segona meitat del dia. A la resta d’Espanya, temps tranquil, alguns núvols de tarda i termòmetres a l’alça. Demà seguirà l’atmosfera força tranquil·la a gran part del territori. Ambient estiuenc, però sense parlar d’onades de calor.

VIURE

ca-es

2021-07-27T07:00:00.0000000Z

2021-07-27T07:00:00.0000000Z

https://lectura.kioskoymas.com/article/282209423886593

La Vanguardia