Kiosko y Más

La selecció femenina escalfa el braç contra el Canadà

Després del passeig del debut davant Sud-àfrica (29-4), a Espanya li calia un partit seriós per escalfar el braç, i el Canadà, un rival de gamma mitjana, va posar el punt d’exigència adequat perquè les jugadores de Miki Oca pugessin un esglaó en el seu camí cap a les medalles. Les espanyoles van resoldre el compromís amb ofici i amb dosis de qualitat de les seves llançadores, en especial Bea Ortiz, amb quatre gols, i Roser Tarragó, amb tres.

Espanya va començar a notar més exigència del rival en la sortida del Canadà, molt més endollada, amb un sorprenent 0-2 en un minut i mig. Malgrat que la reacció de les guerreres

aquàtiques no es va fer esperar –un 2-0 de Bea Ortiz i Maica García en un minut–, la selecció americana es va atrevir a portar la iniciativa el segon quart. Anni Espar mantenia l’avantatge per a Espanya amb un gol un segon abans de la botzina del descans (6-5).

En la represa, Espanya va mantenir la discreta línia defensiva (Laura Ester va acabar amb 5 de 15, un 33%), però va deixar anar el braç en atac, en especial una Roser Tarragó que amb tres dianes va apuntalar el segon triomf per agafar confiança abans de trobar-se amb Holanda (demà, 12.50), un dels ossos per les medalles.

Espanya: Ester, Anni Espar (2), Bea Ortiz (4), Peña, Maica García (2), Forca (1), González; Bach, Elena Ruiz, Clara Espar, Leiton (2) i Tarragó (3).