Kiosko y Más

Aleix Gómez i un magnífic Figueras salven els ‘hispans’ sobre la botzina

Segon triomf espanyol, que els acosta a quarts

La selecció espanyola masculina va tornar a jugar amb foc, però continua sense cremar-se. Com en l’estrena contra Alemanya, els hispans van vèncer en el segon partit Noruega abonant-se a l’èpica i el patiment. En aquesta ocasió, el paper d’herois el van assumir el blaugrana Aleix Gómez amb el gol decisiu de penal a l’últim segon i un descomunal Adrià Figueras amb 10 gols i el penal forçat sobre la botzina.

A Espanya li va costar Déu i ajuda doblegar una Noruega que avisava amb un 0-4 de sortida. Jordi Ribera va trobar en Figueras la seva millor carta per perforar el rotund 6:0 nòrdic, secundat per Maqueda i Antonio García als laterals. Així, els hispans van aixecar el vol i s’enganxaven al partit al descans (13-14), amb Noruega sempre al davant.

El panorama va canviar al segon temps amb un Corrales més entonat a la porteria. El gallec va aportar 16 aturades i un 41% d’encert per afavorir la remuntada espanyola, que es va plasmar en el primer avantatge, el 18-17, al minut 38. A partir de llavors, Espanya va construir la victòria sobre la consistència defensiva i uns avantatges mínims d’1-2 gols gràcies a l’encert des del pivot del millor Figueras (5 gols als últims 20 minuts) i de l’extrem Ángel Fernández –fitxatge del Barça– a la contra.

Tot i així, Espanya es va despistar al final. Va malgastar un +2, el 27-25 a falta de dos minuts i mig, Noruega el va igualar a 34s del final, i va haver de recórrer a l’èpica: a l’últim atac, amb 18s, Dujshebaev va assistir Figueras, que es va regirar entre els gegants noruecs, va forçar el penal i Aleix no va fallar des de 7 metres.

Amb aquest triomf, Espanya fa un gran pas cap a quarts; els assegurarà guanyant demà el Brasil.

Espanya: Corrales, Aleix (4, 2p), Gurbindo, Dujshebaev (1), Entrerríos (1), Fernández (4), Figueras (10); Pérez de Vargas (ps), Maqueda (2), Sarmiento, Solé (2), Morros, García (5) i Guardiola.