Kiosko y Más

La llei per crear empreses amb un euro i més ràpid surt a consulta pública

L’avantprojecte de llei que ha de permetre constituir empreses amb un euro, a distància i en deu dies es llançarà avui a audiència pública després de passar pel Consell de Ministres, segons han apuntat fonts del Ministeri d’Afers Econòmics

i Transformació Digital.

La iniciativa es recull en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència remès a Brussel·les, com una de les palanques per impulsar les pimes. Amb ella, l’Executiu vol millorar la demografia empresarial i el clima de negocis, facilitar la creació i el creixement d’empreses, impulsar l’emprenedoria innovadora i la digitalització, atreure talent i capital i reduir incentius a crear empreses en altres països.

Amb l’audiència pública es pretén establir un marc adequat per facilitar la creació de noves empreses i reduir les traves a què s’enfronten aquelles empreses en el seu creixement, ja siguin d’origen regulatori o financer. A la Moncloa es defensa que aquest marc incrementarà la competència en benefici dels consumidors i augmentarà la productivitat del teixit empresarial. A més, dins de la iniciativa s’amplia el catàleg d’activitats econòmiques exemptes de llicència i es flexibilitzen els mecanismes de finançament alternatiu, com el crowdfunding, entre altres mesures, per potenciar instruments de finançament del creixement i millorar l’accés a la inversió.

Un altre punt de la llei passa per la lluita contra la morositat. Per aturar de manera eficaç la tardança en els pagaments es promourà l’ús de la factura electrònica entre empreses i autònoms i s’incorporaran incentius per al compliment dels terminis efectius, incloent-se com a requisit d’accés a les subvencions. En l’actualitat, per llei el sector privat té l’obligació de pagar les seves factures en un temps màxim de 60 dies, xifra que s’arriba a triplicar a la pràctica entre les empreses de l’Ibex 35, com denuncien a la Plataforma Multisectorial con

tra la Morositat (PMcM).

En un altre front, el Consell General d’Economistes d’Espanya va criticar els nous requisits de presentació de comptes anuals al Registre Mercantil, que ahir es van publicar al BOE i avui entren en vigor, perquè suposen “un nou obstacle i una pressió més per al món empresarial”. En concret, s’apunta que les empreses tindrien quatre dies, fins a finals de juliol, per adaptar i presentar els comptes que han aprovat en les seves juntes generals d’aquest mes, quan solen realitzar-se, per la “tardança” en la publicació dels nous models. Així mateix, es carrega contra una adaptació realitzada per presentar el “full covid-19”, que té com a objecte permetre analitzar els efectes de la pandèmia i valorar les mesures de política econòmica posades en marxa. El president d’Economistes Comptables, Francisco Gracia, va apuntar que “molt possiblement” moltes de les dades sol·licitades ja estiguin a disposició de l’administració, per la qual cosa es converteix en un tràmit extra per a l’empresa.

ECONOMIA

ca-es

2021-07-27T07:00:00.0000000Z

2021-07-27T07:00:00.0000000Z

https://lectura.kioskoymas.com/article/282505776630017

La Vanguardia