Kiosko y Más

Inspira per a Pares i Mares

La Fundació Roger Torné ofereix informació sobre l’asma i la salut respiratòria infantil en aquesta aplicació que ara es renova

Aina Gatnau

L'aplicació de la Fundació Roger Torné es renova i modernitza la seva imatge per adaptar-se a les noves tendències. No obstant, manté continguts i qualitat amb l'objectiu de ser un referent en la protecció de la salut infantil davant el medi ambient entre les apps de salut.

Consultar l'smartphone ja és una rutina diària per a molts ciutadans, com prendre el cafè o rentar-se les dents. I Espanya és el país d'Europa amb major índex de penetració de telèfons intel·ligents. Segons l'informe anual elaborat per TheAppDate, 22 milions d'espanyols fan servir cada dia aplicacions per a mòbils i tauletes!

Així, ens trobem davant un ciutadà i usuari de les noves tecnologies més actiu que consumeix informació de manera regular a través de dispositius mòbils: un 53,7% ho fa a través de telèfons intel·ligents i un 65%, a través de tauletes, segons dades de 2014.

Consultar-hi informació sobre salut i benestar apareix com una tendència emergent a Espanya. De fet, un terç dels usuaris d'smartphones hi té

instal·lada una app de salut. No és estrany, doncs, que el concepte ‘salut mòbil' s'hagi encunyat gràcies als telèfons intel·ligents i a les tauletes, i que la filosofia tan actual del ‘everywhere, everytime, everyone' estigui present també en el sector salut. Les apps de salut, precisament, es presenten com una oportunitat per a aquelles persones que volen jugar un paper actiu en la seva salut alhora que ajuden la ciutadania a prendre consciència de la importància d'hàbits saludables com fer exercici, dormir les hores necessàries, menjar bé o estar en contacte amb la natura. Nosaltres som responsables de la nostra qualitat de vida i la tecnologia ajuda a reforçar la relació entre salut i medi ambient.

L'app Inspira per a Pares i Mares de la Fundació Roger Torné va néixer amb aquesta vocació d'aportar informació i consells útils i pràctics sobre salut infantil. Tots els seus continguts estan elaborats per un equip de metges de família, pediatres d'Atenció Primària i periodistes especialitzats. Ara, coincidint amb el segon aniversari de la seva presentació, l'aplicació es renova, modernitzant la seva imatge per adaptar-la a les actuals tendències però mantenint els seus continguts i la qualitat de la seva informació.

Disponible tant per a Android com per a iOS, i en català, castellà i anglès, l'aplicació compta amb els següents apartats:

CONSULTORI: inclou fitxes i preguntes freqüents sobre les principals patologies de salut infantil i medi ambient. També permet enviar una consulta a l'equip mèdic de Per a Pares i Mares perquè la respongui un professional de la salut. ARTICLES: provenen de la revista Inspira i aporten informació rigorosa i de qualitat sobre salut infantil i medi ambient. CONSELLS: són indicacions i pautes breus per millorar el benestar dels nens i nenes des de quatre entorns: l'embaràs, la casa, l'escola i el carrer. ACTIVITATS: difon els esdeveniments organitzats per la Fundació Roger Torné i les entitats col·laboradores.

Inspira per a Pares i Mares, que és completament gratuïta i no té ànim de lucre, contribueix a sensibilitzar la societat de la influència dels factors mediambientals en la salut infantil. Mitjançant un to positiu i didàctic, l'app promou un canvi en els hàbits de les famílies, que tenen un paper decisiu en la salut dels nens i nenes.

D'altra banda, la informació que ofereix Inspira per a Pares i Mares es basa en l'evidència científica i el Principi de Precaució. A més a més, comptem amb la participació de reconeguts organismes com l'Àrea de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, l'Asociación Española de Pediatría de Atención Primaria (AEPap) o Infermera Virtual, el portal web del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona.

En definitiva, es tracta d'una app que s'emmarca dins de l'aposta de les noves tecnologies per la salut i que esperem que els ciutadans utilitzin en el seu dia a dia posant en pràctica el seu contingut per millorar el benestar infantil. Si ho aconseguim, serà un èxit de tots, perquè els usuaris que se la descarreguin contribuiran a expandir un servei que posa a l'abast de la mà la millora de la salut dels nostres nens i nenes. Perquè la salut és cosa de tots.

PORTADA

ca-es

2015-05-28T07:00:00.0000000Z

2015-05-28T07:00:00.0000000Z

https://lectura.kioskoymas.com/article/282063390566800

ABC